Creamania ötletek

Creamania Kreatív Hobby webáruház

Halloween hangulat

2021. október 07. 23:01 - Creamania

Hamarosan Halloween lesz, amikor minden a tökökről, szellemekről és hátborzongató társaikról szól. Októberi alkotásunk ezt a hanulatot akarja felidézni vidáman és (este) kicsit hátborzongatóan. halha12.jpg

Anyagok és kellékek:

  • feszített vászon 30*30 cm
  • fa figurák: halloween kastély, tökök több méretben, vidám szellemek, kerítés, boszi
  • papírkivágások: óriás pókháló, denevérek, csontváz
  • akrilfesték: fehér, fekete, narancssárga, vintage zöld, szürke
  • köhatású paszta: cement
  • hópaszta
  • sötétben világító festék: halvány zöld

 

Eszközök:

  • ecset (lapos, szivacs, tű)
  • festőkés
  • heavy body gél
  • tégla mintás 3D stencil

 

 halha1.jpg

 

A munka menete:

Tegyük a 3D stencilt a feszített vászon belső keretére és több részletben kenjünk bele kőhatású pasztát. Hagyjuk jól megszáradni.

halha2.jpg

Amíg a paszta szárad fessük ki a kastélyt, a kerítést, a denevéreket és a pókhálót feketére. A kerítésre – száraz ecset technikával – fessünk fehér sávokat. Hagyjuk megszáradni.

halha3.jpg

A tököket fessük narancssárgára, tetszés szerint egy kis zöld „hajjal”, a szellemeket fehérre, a sírt szürkére és feketére, a boszit feketére, narancssárga kalappal. Hagyjuk megszáradni.

halha4.jpg

 

Száradás után a szellemeket és a csontvázat kenjük le sötétben világító festékkel, a denevéreknek fessünk szemeket ezzel a festékkel és azt is hagyjuk megszáradni. A megszáradt keret hézagaiba kenjünk hópasztát, hagyjuk megszáradni.

halha5.jpg

Kevés fekete festéket hígítsunk fel egy kevés vízzel és a szürke festékkel együtt „maszatoljuk” egységessé a keretet. Hagyjuk jól megszáradni.

halha6.jpg

Fessünk fekete festékkel dombot a vászonra, a többi részt fessük narancssárgára. Hagyjuk megszáradni.

halha7.jpg

Kezdjük el összeállítani a képet: ragasszuk fel (heavy body géllel) a sarokba az óriás pókhálót, a kép alsó részére a nagyobb méretű tököket.

halha8.jpg

Jöhet a kastély, a szellemek és a sír. Ezeket az elemeket közvetlenül a vászonra ragasszuk. A boszi a keret sarkán repül.

halha9.jpg

A kerítés elemeket ferdén a sarkokba, a kisebb tököket az előtérben a keretre ragasszuk. A csontváz átlépheti a kerítést, a denevérek pedig a kereten sorakoznak. Hagyjuk a heavy body gélt jól megszáradni.

halha10.jpg

Végül a kastély ablakait, ajtaját fessük körbe fehér festékkel.

halha11.jpg

A képünk nappal vidám hangulatot teremt, de igazán sötétben kel életre.

halha13.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creamania.blog.hu/api/trackback/id/tr4416714468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása