Creamania ötletek

Creamania Kreatív Hobby webáruház

Hangulatlámpa karusszel

2019. december 08. 19:37 - Creamania

Decemberi második ötletünk nem évszakfüggő. Bármikor, bárhol hangulatot és egy kis vidámságot teremthetünk vele. Az általunk használt üveg eredeti funkciója tészta tartó, de bármilyen nagyobb befőttesüveg is megteszi. Kísérletezzetek bátran!

car20.jpg

Anyagok és kellékek:

  • nagy méretű befőttesüveg
  • szilikon öntőformák: zsinór, ló, barokk minták
  • hőre lágyuló fa díszek
  • szatináló festék: fehér
  • metál akrilfesték: zöldeskék, sárga, magenta
  • krémes metál akrilfesték: antik réz
  • led fényfüzér

 

Eszközök:

  • levegőn száradó könnyített gyurma
  • ecsetek (szivacs, lapos, tű)
  • ragasztópisztoly
  • festőkés, vagy spatula (bankkártya)
  • hajszárító

 car1.jpg

A munka menete:

Kicsit gyúrjuk meg a kezünkben a gyurmát, hogy könnyebb legyen dolgozni vele, majd nyomjunk nagyobb mennyiséget a ló formájú szilikonba. A felesleget (ami kiáll a formából) vágjuk vissza a forma szintjére festőkéssel, vagy spatulával. Óvatosan vegyük ki a gyurmát a formából, majd helyezzük az üvegre, hogy felvegye az üveg görbületét.Csináljunk még két lovat ugyanígy és hagyjuk az üvegen megszáradni. car2.jpgHasonló módszerrel készítsünk barokk díszeket, ezeket is az üvegen szárítsuk. car3.jpgA zsinórformát ugyancsak így állíthatjuk elő, de azt nem kell az üvegen szárítani, nem kell „görbülnie”. car4.jpgFessük be a krémes metál festékkel, szivacsecsettel az üveg tetejét és a kerek, hőre lágyuló fa díszt. Hagyjuk megszáradni. car5.jpgFessük meg a lovakat a metálfestékekkel, majd száradás után a sörényüket és a farkukat fessük antik rézre. Hagyjuk megszáradni. car6.jpgAz egyenes, hőre lágyuló fa díszt is fessük be a krémes akrilfestékkel, hagyjuk megszáradni. car7.jpgA zsinórokat szintén antik rézre festjük, hagyjuk megszáradni. car8.jpgUgyanígy járunk el a barokk díszekkel is. car9.jpgSzivacsecsettel, nyomkodva fessük be az üveget fehér szatináló festékkel, hagyjuk megszáradni. car10.jpgAz egyenes, hőre lágyuló fa dísz egyik végét ragasztópisztollyal rögzítsük az üveg tetejének oldalára, majd kezdjük el hajszárítóval melegíteni. Ahogyan lágyul a fa, tekerjük a tető köré, 3-4 centiméterenként ragasszuk oda a pisztollyal. A kerek fadíszt szintén ragasztópisztollyal rögzítsük a tető közepére. car11.jpgHasonló módon hajlítsunk és ragasszunk fa díszt az üveg aljára is. car12.jpgRagasszuk fel a lovakat és a barokk díszeket az üvegre úgy, hogy arányosan osszuk el a felületen. car13.jpgA lovak közül egyet alulra, car14.jpgegyet felülre car15.jpgés egyet középre ragasszunk. car16.jpgA zsinórokat a barokk minták közé és a lovak fölé és alá ragasszuk. car17.jpgA led füzér kapcsoló dobozát ragasszuk a tető belsejére. Ügyeljünk arra, hogy ne akadályozza a tető csavarhatóságát, illetve arra, hogy a nyitható oldala szabadon maradjon az elemcsere érdekében. car18.jpgVégül egyszerűen lógassuk a led füzért az üvegbe, kapcsoljuk be a világítást és csavarjuk rá a tetejét.car19.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creamania.blog.hu/api/trackback/id/tr3015343972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása