Creamania ötletek

Creamania Kreatív Hobby webáruház

Dzsungeltea

2021. augusztus 01. 16:18 - Creamania

Utazzunk melegebb éghajlatra! Nem azért, mert itthon nem lenne elég meleg, hanem hogy éppen ebben a melegben alkossunk egy kis dzsungelt a környezetünkben. Egy kisebb teafilter tartóra varázsoltunk trópusi hangulatot, állatokkal, növényekkel, színekkel. amaz21.jpg

Anyagok és kellékek:

  • teafilter tartó, 4 rekeszes
  • fa karikák, 17 cm átm.
  • stencil: Amazónia
  • albumpapírok: Amazónia
  • öntőformák: amazóniai állatok, lepkék, levelek
  • szilikon öntőforma: trópusi levelek
  • akrilfestékek: vintage zöld, fenyőzöld, földbarna, napsárga, iszapszürke, piros
  • lazúr: olívzöld
  • permetfesték: barna
  • kis darab géz
  • levegőn száradó (könnyített) gyurma

 

Eszközök:

  • ecset (szivacs, lapos, sörte, tű, stencil)
  • ceruza, olló
  • festőkés, vagy kártya
  • maszkoló szalag
  • decoupage ragasztó
  • alapozó festék
  • heavy body gél
  • csiszoló
  • csavarhúzó
  • fogpiszkáló

 

amaz1.jpg

 

A munka menete:

Csavarozzuk szét a dobozt. Fessük be alapozó festékkel, szivacsecsettel a doboz oldalát és a tetejét, majd száradás után csiszoljuk át, hogy teljesen sima felületet kapjunk. Vágjunk ki az egyik albumpapírból akkora csíkokat, amivel a doboz aljának oldalait be tudjuk fedni. Nedvesítsük be a papírt vizes laposecsettel, majd kenjünk a papír hátára és a doboz oldalára is decoupage ragasztót. Simítsuk a papírt az oldalra és gondosan simítsuk ki alóla az esetleges levegőbuborékokat. Amíg nedves, keressük meg a zár csavarjainak helyét és szúrjunk oda fogpiszkálót. Hagyjuk teljesen megszáradni. Száradás után a túlnyúló papírrészeket (ha vannak) csiszoljuk le.

amaz2.jpg

A doboz tetejét fessük le vintage zöld festékkel. Itt is jelöljük meg a csavarhelyeket. A festék száradása után tegyük a stencilt a tetőre, rögzítsük maszkoló szalaggal. Földbarna festékkel, stencilecsettel fessük meg a mintát. Hagyjuk megszáradni.

amaz3.jpg

Nyomkodjunk a szilikon formába gyurmát, a tetejét vágjuk egyenesre festőkéssel, vagy kártyával. Vegyük ki a gyurmát a formából, majd igazítsuk a doboz oldalaira. Maszkoló szalaggal rögzítsük és várjuk meg, amíg teljesen kiszárad.

amaz4.jpg

 

Időközben a fa karikák egyik oldalát fessük le fenyőzöldre, majd ennek száradása után sörteecsettel, szárazecset technikával fessünk rá vintage zöld foltokat. Hagyjuk megszáradni.

amaz5.jpg

A doboz belsejét locsoljuk meg lazúrral, majd egy lapos ecsettel kenjük szét. Az éleket földbarna festékkel, vékony fejű laposecsettel fessük meg. Az oldaléleket is földbarna festékkel maszatoljuk át, de itt érdemes kis fejű szivacsecsetet használni. Hagyjuk megszáradni.

amaz6.jpg

A gyurma-leveleket fessük be fenyőzöldre, kevés földbarnával kiemelhetjük a levelek erezetét, majd száradás után ragasszuk fel a kívánt helyre, heavy body géllel. Szereljük össze a dobozt.

amaz7.jpg

A kivehető osztólap oldalait lazúrral, éleit földbarna festékkel fessük be. Száradás után helyezzük be a dobozba.

amaz8.jpg

 

Nyomkodjunk gyurmát a kicsi madármintába, vágjuk a hátát egyenesre, vegyük ki, majd kiszáradás után tetszés szerint fessük meg. Az albumpapírokból vágjunk ki madár és lepke-mintákat. A lepkék szárnyait egy ceruza segítségével kicsit hajlítsuk meg.

amaz9.jpg

Fessük meg a gézdarabot a barna permetfestékkel, majd ragasszuk össze a fa karikákat (festett felükkel kifelé) úgy, hogy a gézdarabot közéjük ragasztjuk (heavy body gél). Hagyjuk megszáradni és ha a géz egy kicsit túlnyúlt, akkor azt vágjuk le. Az összeragasztott karikák élét fessük le földbarna festékkel. Hagyjuk megszáradni.

amaz10.jpg

Nagyobb mennyiségű heavy body géllel ragasszuk a karikát a doboz tetejére, kicsit átlósan. Támasszuk ki, amíg teljesen megszárad.  Tetszés szerint ragasszuk fel a gyurma madarat és a papírdíszeket is a karikára/gézre. Hagyjuk megszáradni.

amaz11.jpg

Nyomkodjunk gyurmát az amazóniai öntőformákba, vágjuk egyenesre a hátukat, vegyük ki, majd rendezzük el tetszés szerint a doboztetőn. Hagyjuk így kiszáradni, hogy felvegyék a kívánt formát.

amaz12.jpg

 

Vágjunk ki az albumpapírokból további virágokat, pillangót.

amaz13.jpg

Amíg a gyurmák száradnak készíthetünk díszt a doboztető belső felére. Ehhez használjunk fa virágokat és fecskefarkú lepkét. A festéshez napsárga, rúzspiros, jégkék és fekete akrilfestéket használjunk.

amaz14.jpg

Tetszés szerint fessük meg a virágokat és a lepkét.

amaz15.jpg

Ragasszuk egymásra a virágokat és így ragasszuk bele a dobozba. A lepkét szintén ragasszuk fel. Hagyjuk megszáradni.

amaz16.jpg

 

Fessük ki az időközben kiszáradt gyurma-figurákat: a krokodil iszapszürke alapon egy kevés vintage zöld maszatolást kapott, napsárga szemmel és fogakkal. A leveleket fenyőzöldre festjük, földbarna maszattal, a madárfejet sárga és piros színnel, kevés földbarna maszatolással festjük le. Hagyjuk megszáradni.

amaz17.jpg

 

Heavy body géllel ragasszuk a figurákat a kívánt helyre. A papírlepkét a legnagyobb levélre, az egyik virágot a két kisebb levél közé ragasszuk. Hagyjuk jól megszáradni.

 

amaz18.jpg

 

Végül ragasszuk fel a maradék virágokat a karika elejére

amaz19.jpg

 

és hátára.

amaz20.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creamania.blog.hu/api/trackback/id/tr1416646134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása