Creamania ötletek

Creamania Kreatív Hobby webáruház

Karácsonyi medál

2020. december 20. 16:59 - Creamania

A címet csak a medál színe ihlette, bármely időpontban viselhető. A minta nem nehéz, kezdő gyöngyfűzők is báran belefoghatnak. A középen csillogó 14 mm-es piros kristályt most rendkívül kedvező áron kínáljuk webshopunkban. Nézzétek meg!

karmed12.jpg

Anyagok és kellékek:

  • 1 cs Miyuki kásagyöngy 15/0 méretű piros (15-91419)
  • 1 db 14 mm átmérőjű csiszolt parabola kristály (rivoli)
  • 30 db 3 mm-es Swarovski kúposra csiszolt gyöngy
  • szerelőkarika dupla

 

Eszközök:

  • gyöngyfűzőtű 16/0
  • gyöngyfűző damil 0,15 mm
  • olló

 

 karmed1_1.jpg

A munka menete:

Fűzzünk fel váltakozva 1 szem kásagyöngyöt és1 szem kúpos gyöngyöt. Ezt ismételjük meg még kilencszer, hogy összesen 10 pár gyöngyünk legyen. karmed2.jpgAlkossunk kört, csomózzuk össze kétszer a szálat úgy, hogy hagyjunk egy kb 15 cm-es darabot az eldolgozáshoz. A tűt a csomóhoz legközelebb álló kásagyöngyön bújtassuk ki. karmed3.jpgFűzzünk fel 5 db kásagyöngyöt és öltsünk a következő kásagyöngybe a körön. Ezzel egy kis háromszöget hozunk létre a kúpos gyöngy felett. karmed4.jpgIsmételjük meg végig a körön. Amikor a kör végére értünk bújtassuk át a tűt az elsőnek felfűzött kis háromszög első három szemén. Így a tűnk a háromszög csúcsából áll ki.karmed5.jpgVegyünk fel egy szem kásagyöngyöt, egy szem kúpos gyöngyöt és még egy szem kásagyöngyöt. Fűzzünk bele a következő kis háromszög csúcsába. karmed6.jpgEzt folytassuk végig a körön, így a kis háromszögek csúcsait kötjük össze. Úgy fejezzük be a kört, hogy a tű egy kásagyöngyből álljon ki. karmed7.jpgMegismételjük a második kör lépéseit, azaz mindig 5 szem kásagyöngyöt fűzünk a körben következő kásagyöngybe. Az így létrejövő kis háromszögeket igazítsuk a munka hátoldalára. A kör befejezése után az elsőként létrehozott kis háromszög csúcsából álljon ki a tűnk. karmed8.jpgA csúcsok közé most csak egy-egy kúpos gyöngyöt fűzünk lazán, ne húzzuk meg a szálat. karmed9.jpgMikor az összes kúpos gyöngy a helyére került, helyezzük be középre a 14 mm-es kristályt „arccal” lefelé és ezután húzzuk szorosra a szálat. Ezen a körön menjünk végig még egyszer, hogy a gyöngyök biztosan tartsák a középső kristályt. karmed10.jpgAkasztóként a dupla karika szolgál, amit az élen végigfutó gyöngyök közé fűzzünk. Végül vigyük vissza a tűt a kiinduló ponthoz (gyöngyökön keresztül), kössünk két csomót a kezdőszállal, majd mindkét szálat (ellenkező irányban) vezessük el a csomótól és vágjuk le a felesleget. Közvetlenül a csomónál sose vágjuk el a damilt, mert ez egy rugalmas szál, így könnyen ki tud bomlani.karmed11.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creamania.blog.hu/api/trackback/id/tr5016352080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása