Creamania ötletblog

Világító tündércsapda

2017. november 11. 17:14 - Creamania

Novemberi második ötletünkkel csapdába ejtünk egy tündért és még ki is világítjuk. Téli estéken, vagy akár a karácsonyfán tündéri hangulatot eredményez. Próbáljátok ki!

vitu9.jpg

Anyagok és kellékek:

  • befőttes üveg
  • fa tündér
  • üvegfesték, oldószeres, gyömbér színű
  • akrilfesték fekete
  • gyöngypaszta
  • heavy body gél matt, opálos
  • led égősor
  • vegyes szárazvirág, termés, rafia

vitu1.jpg

Eszközök:

  • ecset
  • festőkés, vagy spatula
  • szög, kalapács
  • heavy body gél (fényes), vagy ragasztópisztoly

A munka menete:

Öntsünk egy kevés üvegfestéket a befőttes üvegbe, majd lassan körbeforgatva „fessük” be a belsejét. Az esetleges felesleget öntsük ki, majd hagyjuk megszáradni.

vitu2.jpgFessük be feketére a tündér mindkét oldalát. Hagyjuk megszáradni.vitu3.jpgLyukasszuk ki a befőttes üveg tetejét egy szöggel. Akkora lyukat üssünk, hogy átférjen rajta a led égősor izzója. Kenjük be a tetőt matt heavy body géllel, egyenetlenül, hogy havas jellege legyen. Hagyjuk megszáradni.vitu4.jpgKenjük be kívülről a befőttes üveget gyöngypasztával. Hagyjuk megszáradni.vitu5.jpgFényes heavy body géllel, vagy ragasztópisztollyal ragasszuk a tündért belülről a befőttes üveg oldalára. Hagyjuk megszáradni.vitu6.jpgHúzzuk át a led égősort a tető lyukán, csak a kapcsoló maradjon kint. Ugyancsak fényes heavy body géllel, vagy ragasztópisztollyal ragasszuk a befőttes üvegbe a led égősort is úgy, hogy minden izzó a tündér mögé kerüljön az üveg falára. Hagyjuk megszáradni.vitu7.jpgVégül tetszés szerinti elrendezésben ragasszunk terméseket, szárított gyümölcsöt, rafiát az üveg tetejére (oldalára).vitu8.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creamania.blog.hu/api/trackback/id/tr8813237213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.